- Serverar: 8 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
God sås till köttbullar och entrecot. Såsen går att bygga vidare på för att hitta en ännu mer spännande smak
Instruktioner
- Skala löken och stek den i smör till den karamelliseras. Sila spadet från löken och tillsätt tomatsås, chili krydda och 1 ½ dl vatten.
Tillsätt rödvinet samt tabasco,vitpeppar, brunsocker, buljongtärningen,timjan, vitpeppar, soyan och lagerbladen.
Red såsen med hjälp av ideal mjöl / maziena med resten av vattnet och tillsätt i såsen sjud såsen den på svag värme i 2 timmar och smaka av.
- Tips:
Genom att tillsätta mjölk eller grädde och 1 msk smör rundas såsen av och såsen får en mognare smak och vissa starka smaker neutrasliseras
Publicerat den
13 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar