Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brunsås

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

God sås till köttbullar och entrecot. Såsen går att bygga vidare på för att hitta en ännu mer spännande smak

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala löken och stek den i smör till den karamelliseras. Sila spadet från löken och tillsätt tomatsås, chili krydda och 1 ½ dl vatten. Tillsätt rödvinet samt tabasco,vitpeppar, brunsocker, buljongtärningen,timjan, vitpeppar, soyan och lagerbladen. Red såsen med hjälp av ideal mjöl / maziena med resten av vattnet och tillsätt i såsen sjud såsen den på svag värme i 2 timmar och smaka av.
  2. Tips: Genom att tillsätta mjölk eller grädde och 1 msk smör rundas såsen av och såsen får en mognare smak och vissa starka smaker neutrasliseras

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.