Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brysselkålsgratäng

 
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Jag hittade brysselkål i frysen som var kvar sedan Engelska Juldagslunchen...jag gillar brysselkål, mycket!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 225°C. Ansa brysselkålen, och koka den i lättsaltat vatten tills den är ganska mjuk - ca 10 minuter. Stek bacon och lök tills baconet är knaprigt.
  2. Smält smöret, rör ner mjölet och gör en tjock stuvning med spadet från brysselkålen och grädden. Rör ner bacon och lök.
  3. Häll brysselkålen i en smord ugnsform, och häll över gratängsåsen. Toppa ev. med riven ost. Baka i ca 10-15 minuter, tills de har fått lite färg.
  4. Servera gärna med pasta eller ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.