Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brytbröd av knutar

 
Skriv ut

Baka ett stort bröd av många bullar som fått jäsa samman. Strö olika sorters frön ovanpå så ser brödet extra spännande ut.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att smula ner jästen i en degskål. Häll över det fingervarma vattnet och rör om så att jästen löser sig.
  2. Tillsätt vetegroddar, salt, sirap, matolja och solrosfrön.
  3. Arbeta in rågsikt och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.
  4. Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig på nytt. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla ut dem till ca 16 cm långa längder. Gör en knut.
  5. Lägg ca 15 knutar ganska tätt, till ett bröd, på bakpappeprsklädda plåtar. Låt brödet jäsa under duk ca 30 minuter.
  6. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö frön över dem. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter eller tills bröden har fin färg och känns torra.
  7. Låt bröden kallna på galler under duk. Går bra att frysa.
  8. Ugn 200°

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.