Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brytbullar

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Någon form av bröd hör hemma på buffébordet och ett brytbröd är både praktiskt, vackert och gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull. Häll i vattnet och värm till cirka 37 grader. Smula ner jästen i en rymlig bunke. Rör ut den med litet av degspadet. Tillsätt resten av degspadet tillsammans med salt, honung och möl. Arbeta samman till en deg. Låt degen jäsa övertäckt på varm och dragfri plats cirka 30 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela i tre lika stora delar och rulla dem till längder. Dela varje längd i 10 lika stora bitar och rulla till bullar. Placera på bakpappersklädda plåtar med 1 cm mellanrum mellan varje, så de kan jäsa ihop. Jäs bullarna övertäckta cirka 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Pensla brödet med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Ta ut och låt brödet svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.