Någon form av bröd hör hemma på buffébordet och ett brytbröd är både praktiskt, vackert och gott.
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull. Häll i vattnet och värm till cirka 37 grader.
Smula ner jästen i en rymlig bunke. Rör ut den med litet av degspadet. Tillsätt resten av degspadet tillsammans med salt, honung och möl. Arbeta samman till en deg. Låt degen jäsa övertäckt på varm och dragfri plats cirka 30 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela i tre lika stora delar och rulla dem till längder. Dela varje längd i 10 lika stora bitar och rulla till bullar.
Placera på bakpappersklädda plåtar med 1 cm mellanrum mellan varje, så de kan jäsa ihop.
Jäs bullarna övertäckta cirka 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla brödet med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Ta ut och låt brödet svalna på galler.
Publicerat den
12 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar