Jättegod! Både som bjudrätt eller till vardags.
Instruktioner
- Skala räkorna och lägg dem i en kastrull tillsammans med rödvinet.
- Koka räkskalen i 10 minuter , sila därefter bort skalen.
- Skala löken och vitlöken.
Skölj champinjonerna , dela löken i stora bitar , hacka vitlöken.
- Fräs lök och champinjoner i margarin i en gryta. Rör i tomatpuré , timjan , buljontärning , räkavkok och mjölet utrört i lite kallt vatten.
- Låt grytan koka upp under omrörning och låt det sedan småkoka i 5 minuter.
- Rör i creme fraiche och smaka av med peppar. Låt grytan koka ytterligare några minuter. Hit kan du förbereda innan du ska ha gäster om man vill.
- Precis före servering lägger du i räkorna. Låt dem bli varma och strö sedan över persiljan.
- Man kan byta ut vinet mot vanlig äpplecider .
Även sharlottenlöken kan bytas ut mot valfri lök.
- Servera gärna med hasselbackspotatis eller varför inte färsk potatis.
Publicerat den
27 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar