Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Caffé latte-kakor

 
  • Serverar: 12-15 portioner
Skriv ut

En oemotståndlig tryffelkaka med smak av kaffe som inte kräver ugn. Glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Täck en form, ca 20x30 cm med bakplåtspapper.
  2. Kavla ut marsipanen så att den passar formen. Tryck ut marsipanplattan i formen, ända in i hörnen. Hacka den mörka chokladen fint. Koka upp grädden i en kastrull. Ta av från värmen och tillsätt den mörka chokladen. Låt det stå tills chokladen har smält. Tillsätt varmt kaffe och kaffepulver.
  3. Häll chokladmassan över marsipanen och banka formen mot bordet så att ytan blir jämn. Smält den vita chokladen och dekorera kakan. Sätt i kylskåpet tills massan har stelnat, gärna över natten.
  4. Ta ut formen ur kylskåpet ca 20 minuter innan du skär kakan i bitar och serverar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.