Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cappuccinorutor

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Dessa rutor blev succé på mitt jobb. Men är inte något för den slanka linjen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och råsocker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under fortsatt vispning. Tillsätt mjöl, bakpulver, kakao och kaffe. Vispa ordentligt med elvisp, till en slät smet och skeda sedan över den i en smord och bröad långpanna, 35x40 cm stor och jämna till ytan.
  2. Grädda i 180 grader varm ugn i ca 20 minuter eller tills kakan höjt sig och känns fast. Låt kakan svalna helt. Till täcket, häll choklad, smör och mjölk i en skål över en kastrull med sjudande vatten och rör tills chokladen har smält.
  3. Lyft bort skålen från kastrullen och sikta i florsockret. Vispa med elvisp till en slät smet och bred sedan ut den över kakan. Pudra ovansidan med siktad kakao och skär kakan i fyrkanter.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • carre007 10 juni 2008

    Dom här var inte dumma, blev väldigt populära på min son´s studentskiva. Alla ville ha receptet. Tack

  • zonale 16 september 2008

    En kaka lite utöver det vanliga med god kaffesmak.

  • ingsa 3 april 2009

    Tack för receptet på dom goda rutorna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.