- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Ibland vill man ha en lunch som är snabb, billig, enkel och god. Mer husman än korv och makaroner finns inte.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka makaronerna enligt anvisningen på förpackningen.
Låt rinna av och häll över i en smord gratängform.
- Blanda crème fraiche, matlagningsgrädde, chilisås och smaka av med svartpeppar.
Slå blandningen över makaronerna och toppa med ett lager riven ost.
- Skala löken och skär den och tomaterna i tunna skivor.
Skär djupa snitt i falukorven med ca 1 cm mellanrum. Fyll i varje snitt med lök, tomat ost och senap. Lägg korven på gratängen och gratinera i ca 20 min eller tills osten fått fin färg.
Servera med en grönsallad.
- Man kan naturligtvis gratinera korv och makaroner i olika formar om det blir för trångt.
Publicerat den
19 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar