Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Carinas falu- och makaronigratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ibland vill man ha en lunch som är snabb, billig, enkel och god. Mer husman än korv och makaroner finns inte.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka makaronerna enligt anvisningen på förpackningen. Låt rinna av och häll över i en smord gratängform.
  3. Blanda crème fraiche, matlagningsgrädde, chilisås och smaka av med svartpeppar. Slå blandningen över makaronerna och toppa med ett lager riven ost.
  4. Skala löken och skär den och tomaterna i tunna skivor. Skär djupa snitt i falukorven med ca 1 cm mellanrum. Fyll i varje snitt med lök, tomat ost och senap. Lägg korven på gratängen och gratinera i ca 20 min eller tills osten fått fin färg. Servera med en grönsallad.
  5. Man kan naturligtvis gratinera korv och makaroner i olika formar om det blir för trångt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.