Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Carpaccio på pilgrimsmusslor med ananas- och mangosallad

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

För att röka pilgrimsmusslor behövs bara en enkel folieform och en bra fläkt. Givetvis kan även en Abu-rök användas. Salladen går bra att förbereda och stå klar i kylen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ananas- och mangosallad: Skala och skär ananas och mango i ½ cm stora tärningar. Blanda ananas, mango, spansk peppar, salladslök, honung och lime. Smaka av med salt och peppar täck med plastfolie och låt stå i kylen några timmar.
  2. Rökta pilgrimsmusslor: Bottna en folie form med ett tunt lager alspån. Lägg ett ark folie ovanpå spånen. Krydda pilgrimsmuslorna och lägg dem ovanpå. Täck hela formen med folie. Ställ formen på en varm platta 2 min. Glöm inte fläkten för det röker rejält.
  3. Apelsinhalstrade pilgrimsmusslor: Sär bort skalet på apelsinerna med en vass kniv och skär ut hinnfria klyftor. Pressa ur all återsående saft.
  4. Hit går bra att förbereda.
  5. Smält smöret i en het stekpanna. Tillsätt apelsinfiléer och saft och koka ihop till en tjock sås. Smaka av med salt och peppar. Krydda och halstra pilgrimsmusslorna 1-2 min per sida. Vänd ner dem i apelsinsåsen.
  6. Servering: Skiva de rökta musslorna tunnt. För dela skivorna på tallrikar. Häll lite ananas- och mangosallad ovanpå. lägg tillsist de apelsinmusslorna vid sidan om. Garnerra med gräslökstrån och servera direkt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.