Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chayenne & chilikryddad lax

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Denna lax är bland det godaste vi vet i vår familj. Det är den knaperstekta ytan som blir så god. Den går att kombinera med en massa olika såser kalla som varma eller vitlökssmöret.

Ingredienser

Instruktioner

Ta bort alla ben från laxen,krydda rikligt på köttsidan. Den ska nästan vara täckt av kryddorna (beroende på hur stark man vill ha den). Sätt lite olja i en uppvärmd stekpanna och lägg ner fisken ,köttsidan ska vara neråt. Låt den steka en stund på 5:an för att få en fin knaperstekt yta,sänk sedan värmen(2:an) och låt den bli färdig. Jag brukar vända den en stund för att få fin färg på skinnet också,Då måste man ha två stekspadar för att inte fiskaen ska falla isär.Har man stekt den nog hårt så håller den ihop. Servera med en god sås eller smält smör,samt pressad potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.