Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladdoppade rullflarn med pekansmörkräm

 
  • Serverar: 32 portioner
Skriv ut

Lite omständiga att göra, men ack så goda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C. Pensla två bakplåtar med smält smör eller olja.
  2. Lägg smör, farinsocker och sirap i en liten tjockbottnad kastrull och rör om på svag värme tills smöret har smält och sockret lösts upp helt.
  3. Ta kastrullen av värmen, tillsätt mjöl och malen ingefära och rör om tills allt är väl blandat och smeten är slät.
  4. Klicka ut smeten teskedsvis på de smorda plåtarna, fyra på varje plåt så kakorna har gott om plats att flyta ut.
  5. Grädda i 5 minuter eller tills kakorna har flutit ut och fått lite färg. Låt dem vila i 30 sekunder och lyft sedan försiktigt flarnen från plåten med en stekspade. Rulla de ännu varma flarnen till rullar runt skaftet på en träsked. När flarnen svalnat och blivit knapriga, ta bort dem från skaftet och låt dem kallna på galler. Gör likadant med resten av smeten.
  6. Gör krämen. Rör smöret ljust och krämigt i en liten bunke. Tillsätt socker och rör tills smeten är slät och luftig.
  7. Rör ner vaniljsocker och pekannötter och blanda väl. Lägg smörkrämen i en liten sprits med smalt runt munstycke och fyll rullflarnen med krämen.
  8. Smält chokladen över vattenbad. Låt den svalna något. Doppa sedan båda ändarna av flarnen i chokladen, låt lös choklad rinna av och lägg flarnen på smörpapper tills chokladen stelnat. Kan förvaras i frys i upp till 4 veckor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.