Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad/Espressopannacotta med lingonparfait

 
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Lite spontant recept som hittades på idag...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pannacottan: Koka upp grädden och låt den sjuda i 2 min. Tillsätt gelésocker och låt sjuda i 30 sek. Tag av kastrullen från spisen och blanda i espresson. Rör ned den hackade chokladen och rör ihop allt väl. Slå upp i serveringsformar/glas och ställ för stelning i kyl/sval några timmar.
  2. Tag ut pannacottan en stund innan servering annars blir den för kall. Precis före serveringen rör du ihop parfaiten:
  3. Vispa 2 dl vispgrädde. Tag ut lingonen ur frysen och rör ihop med sockret. Blanda ihop lingonen med grädden och låt de frusna lingonen frysa gräddan under omrörning, kanske 5 minuter eller så... När grädden blivit stelare och lingon börjat färga grädden snyggt rosa är det klart. Toppa av pannacottan med en klick parfait.
  4. Eftersom receptet uppstod spontant en söndag får man ha lite egen fingertoppskänsla :-)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.