En jättegod paj/tårta. Mandeltäcket är delikat och det behövs varken grädde eller vaniljsås till detta bakverk.
Instruktioner
- Blanda mjöl, socker, margarin, och ägg till en deg som får vila kallt minst 1 timme.
- Skålla och skala mandeln, mal 100 g hacka resten.
- Rör margarin och florsocker poröst. Blanda ner all mandel och ägget. Rör ner potatismjölet och grädden lite i sänder.
- Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
- Bred över mandelkrämen och tryck lätt på de väl avrunna päronhalvorna.
- Grädda på nedersta falsen vi 225 grader ca 30 minuter tills tårtan är fast och gyllene.
- Låt kallna och glasera päronen med aprikosmarmelad som passeras i sikt och värms med lite vatten
Publicerat den
28 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Denna tårta bakade jag idag till min kusin som fyller år, och den blev verkligen uppskattad. Detta recept måste jag spara.