Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronbulgur med kikärtsgrönsaker

 
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Snabb, lätt och god måltid som dessutom är nyttig och klimatsmart.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka bulgur enligt förpackningen. Skär zucchini och paprika i bitar. Börja steka zucchinibitarna några minuter tills de börjar mjukna och tillsätt därefter paprikan. Häll av vätskan från kikärtorna, skölj av dem och stek tillsammans med zucchinin och paprikan. Stek tills allt är genomvarmt och salta och peppra.
  2. När bulguren är klar, tag kastrullen från plattan och tillsätt saften från ½ citron och rör om.
  3. Dressing: Häll upp crème fraichen i en skål och pressa i vitlöken. Rör om.
  4. Tips: Jag använde flingsalt med chilismak för att krydda grönsaksblandningen och det blev superbra. Andra idéer (som jag inte hunnit prova själv) är att krydda med ren chilikrydda eller paprikakrydda för att få extra sting. Ett annat alternativ för extra smak är att pressa i en vitlöksklyfta. Ett gott, grovt bröd är även ett bra tillbehör!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.