- Serverar: 2-4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Snabb, lätt och god måltid som dessutom är nyttig och klimatsmart.
Instruktioner
- Koka bulgur enligt förpackningen. Skär zucchini och paprika i bitar. Börja steka zucchinibitarna några minuter tills de börjar mjukna och tillsätt därefter paprikan. Häll av vätskan från kikärtorna, skölj av dem och stek tillsammans med zucchinin och paprikan. Stek tills allt är genomvarmt och salta och peppra.
- När bulguren är klar, tag kastrullen från plattan och tillsätt saften från ½ citron och rör om.
- Dressing:
Häll upp crème fraichen i en skål och pressa i vitlöken. Rör om.
- Tips: Jag använde flingsalt med chilismak för att krydda grönsaksblandningen och det blev superbra. Andra idéer (som jag inte hunnit prova själv) är att krydda med ren chilikrydda eller paprikakrydda för att få extra sting. Ett annat alternativ för extra smak är att pressa i en vitlöksklyfta.
Ett gott, grovt bröd är även ett bra tillbehör!
Publicerat den
23 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar