Supergott. Sött och surt.
Instruktioner
- Smält chokladen i vattenbad eller i mikrovågsugn.
Häll äggvitor och socker i en rostfri bunke. Placera bunken över en kastrull med lite sjudande vatten. Vispa med elvisp tills marängmassan är riktigt fast och skålen kan vändas utan att smeten faller ut.
- Blanda i mandelspån och rör slarvigt ner den smälta chokladen.
Klicka ut smeten till 4-6 rejäla marängberg på bakpappersklädd plåt.
- Grädda i ugnens nedre del i 125 grader 50-60 minuter tills marängerna känn torra, men är något mjuka inuti. Låt dem svalna.
- Vispa grädden. Rör ner lemon curd. Fyll en spritspåse med citrongrädden.
- Gör ett hål i toppen av marängerna och fyll hålrummet med citrongrädden.
- Garnera med bär och placera varje marängberg på en spegel av ringlad chokladsås. Servera direkt med en kopp starkt kaffe.
Publicerat den
29 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar