Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronfyllda mandelmarängberg

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Supergott. Sött och surt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält chokladen i vattenbad eller i mikrovågsugn. Häll äggvitor och socker i en rostfri bunke. Placera bunken över en kastrull med lite sjudande vatten. Vispa med elvisp tills marängmassan är riktigt fast och skålen kan vändas utan att smeten faller ut.
  2. Blanda i mandelspån och rör slarvigt ner den smälta chokladen. Klicka ut smeten till 4-6 rejäla marängberg på bakpappersklädd plåt.
  3. Grädda i ugnens nedre del i 125 grader 50-60 minuter tills marängerna känn torra, men är något mjuka inuti. Låt dem svalna.
  4. Vispa grädden. Rör ner lemon curd. Fyll en spritspåse med citrongrädden.
  5. Gör ett hål i toppen av marängerna och fyll hålrummet med citrongrädden.
  6. Garnera med bär och placera varje marängberg på en spegel av ringlad chokladsås. Servera direkt med en kopp starkt kaffe.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.