Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronfyllda nötkorgar

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Små söta korgar som fylls med krämig söt/syrlig fyllning och toppas med kanderade citronskivor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, havregryn, nötter och mjöl. Tryck ut degen i små plåtformar eller aluminiumformar. Grädda ca 12 minuter eller tills de fått fin färg. Knacka försiktigt korgarna ur formarna när de svalnat något.
  3. Skär citronerna i tunna skivor, ta bort kärnorna. Låt citronskivorna koka upp i lite av vattnet, låt koka 1 minut och häll av i durkslag. Koka upp socker och resterande vatten. Låt citronskivorna sjuda sakta i sockerlagen ca 20 minuter. Ta upp och lägg på en bricka.
  4. Dela vaniljstången och skarpa ur fröna. Blanda med lite florsocker. Vispa crème fraiche fluffigt. Vispa grädden lätt. Blanda crème fraiche, grädde, siktat florsocker, vaniljfrön och finrivet citronskal.
  5. Lägg fyllningen i en spritspåse och fyll formarna. Garnera med de kanderade citronskivorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.