En citronkaka blir alltid väldigt god och frisk i smaken. Med lime får du en extra pikant smak på kakan.
Instruktioner
- Dela äggen, gulor och vitor var för sig. Vispa äggvitorna mycket lätta och porösa med citronsyra och salt. Tillsätt 1/3 av sockret och vispa lätt några minuter.
- Lägg äggulorna i en annan skål och vispa dem med resten av sockret till en ljus och porös massa. Tillsätt mjölet och rör om väl. Rör ned den pressade fruktsaften, vattnet och det rivna fruktskalet. Vänd försiktigt ned de vispade äggvitorna.
- Häll smeten i en smord och mjölad 1 1/2-litersform och grädda kakan i 175° ca 45 minuter eller tills den har pöst upp, fått fin färg och verkar genomgräddad. Lossa kakan försiktigt runt kanterna. Låt den stå en stund och stjälp sedan upp den.
- Garnera med skivor av citron och/eller lime och några vackra, gröna blad.
Publicerat den
16 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar