Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronkola

 
  • Serverar: 30-35 portioner
Skriv ut

En god, lite syrlig kola som påminner lite om "Foxkola". Det är lite pyssel att göra kolan men det är det värt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp sockret med saften och skalen från citronerna. Sila ned sockerlagen i tjockbottnad vid kastrull och låt koka till 114°C. Under tiden det kokar pensla kastrullens kanter med vatten för att förhindra kristallisering. Tillsätt smöret och låt det koka vidare till 119°C. Rör ned den vita chokladen och rör om ordentligt tills chokladen är smält. Rör därefter ned kokosfett lite i taget så att det blandar sig ordentligt med smeten.
  2. Häll smeten i 2 st ca 25 cm långa brödformar och låt stå i kylen i 1 dygn. Vänd upp kolan på en skärbräda och skär i bitar. Plasta in varje bit i cellofan eller plastfolie. Mums!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.