En god, lite syrlig kola som påminner lite om "Foxkola". Det är lite pyssel att göra kolan men det är det värt.
Instruktioner
- Koka upp sockret med saften och skalen från citronerna. Sila ned sockerlagen i tjockbottnad vid kastrull och låt koka till 114°C. Under tiden det kokar pensla kastrullens kanter med vatten för att förhindra kristallisering.
Tillsätt smöret och låt det koka vidare till 119°C. Rör ned den vita chokladen och rör om ordentligt tills chokladen är smält. Rör därefter ned kokosfett lite i taget så att det blandar sig ordentligt med smeten.
- Häll smeten i 2 st ca 25 cm långa brödformar och låt stå i kylen i 1 dygn.
Vänd upp kolan på en skärbräda och skär i bitar. Plasta in varje bit i cellofan eller plastfolie. Mums!
Publicerat den
15 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar