Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ingefärssnittar med citronkola

 
  • Serverar: 45 portioner
Skriv ut

Läckra småkakor med ingefärstvist med ringlad kola på toppen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta upp ingefäran ur lagen och hacka den grovt. Rör smör och socker luftigt och lätt. Tillsätt ingefäran och mjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Platta ut, plasta in och lägg den kallt en stund.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Tryck ut degen till en stor, platt kaka på en plåt med bakplåtspapper och gör ett mönster med en gaffel. Grädda den stora kakan mitt i ugnen i ca 13 minuter. Skär till diagonala rutor när den fortfarande är varm och låt kakorna svalna på plåten.
  4. Koka upp glykos och socker tills det fått en bärnstensfärgad ton. Ta kastrullen från spisen och tillsätt genast grädde, smör, vaniljsocker och citronsaft samt skal. Rör om ordentligt. Låt kolan koka tills den nått 108 grader och låt sedan svalna något.
  5. Ringla kolan över hela plåten med kakor. Låt stelna något. Lossa kakorna från varandra och låt stelna ytterligare. Förvara torrt och svalt i en burk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.