En riktig drömtårta! Seg/frasig marängbotten möter en ljuvlig citronkräm och fräsch passionsfyllning som sen toppas med jordgubbar.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Vispa 8 äggvitor med elvisp till ett hårt skum i en stor bunke. Tillsätt 4 dl socker och fortsätt vispa ca 2 minuter.
Bred ut marängsmeten på en bakpappersklädd plåt ca 30x40 cm. Lämna ca 3 cm längs med kanterna. Strö över 3 msk mandelspån.
- Ställ in i nedre delen av ugnen. Stäng av värmen efter 2 minuter. Låt plåten stå kvar i ugnen 5 timmar eller över natten. Öppna inte luckan undertiden.
Gör ytterligare en tårtbotten enligt ovan.
- Blanda äggulor, socker, citronskal och citronjuice i en rostfri bunke. Ställ bunken i vattenbad i en kastrull. Värm under kraftig omrörning. Ta krämen från värmen när den börjar tjockna. Den får inte koka, då skär den sig. Låt kallna.
- Lägg ut en tårtbotten på ett stort tårtfat, en plåt eller bricka.
- Vispa grädden hårt. Dela passionsfrukterna och gröp ur fruktköttet. Vispa citronkrämen en liten stund så att den bli smidig. Blanda ner grädden i citronkrämen.
- Bred fyllningen på tårtbottnen. Fördela passionsfruktsköttet över och lägg på den andra tårtbottnen.
Garnera med halverade jordgubbar.
Publicerat den
27 april 2012
Liknande recept
Skriv kommentar