Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronpaj

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En riktigt sommarfräsch paj!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör degen och tryck ut den i pajformen. Förgrädda pajskalet i 225 grader i ca 15 min. Låt svalna.
  2. Blanda vatten, citronsaft, maizena och socker. Koka ihop under omrörning. Tillsätt äggulorna och citronskalet och koka upp igen. Låt svalna.
  3. Häll fyllningen i pajskalet.
  4. Vispa sedan äggvitorna till marängen tills det går att vända på skålen utan att det rinner ut, och vänd sedan försiktigt ner sockret. Spritsa sen marängen över pajen.
  5. Sätt in pajen i ugnen och grädda i 150 grader tills marängen fått fin färg.
  6. Njut den med riktig gräddglass!
  7. Lycka till! Jenny!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.