Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronpaj med nötbotten

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En smakrik efterrätt att servera av en liten lättare middag. Gör gärna en liten fruktsallad att servera till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mixa nötterna fint. Smält smör och socker, blanda ner de finhackade nötterna och låt svalna lite. Tryck ut nötmassan i fyra ugnsfasta portionsformar. Grädda i 8-10 minuter, ta ut formarna och sänk ugnsvärmen till 175 grader.
  3. Riv skalet av 2 tvättade citroner och pressa ur ½ dl saft. Blanda citronrasp och saft med vispgrädde, kesella, ägg och fruktosocker till en jämnt smet. Häll ovanpå nötbotten och grädda i vattenbad i ugnen ca 40 minuter.
  4. Dekorera med citronmeliss och färsk frukt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.