Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Clementin och citronkräm

 
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Gott på skorpor, scones och rostat bröd. Även gott som tårtfyllning.

Ingredienser

Instruktioner

Tvätta och borsta citrusfrukterna i varmt vatten. Finriv skalet. Tryck inte clementinen för hårt mot rivjärnet, då mosas den lätt. Pressa saften ur frukterna. Vispa ägg och socker någon minut i en värmetålig skål. Tillsätt fruktsaft och skal. Sätt skålen i en kastrull med kokande vatten och vispa tills krämen tjocknar, ca 30 min. Låt den inte koka, då skär den sig. Ta ur skålen ur kastrullen, rör ner matfettet och låt svalna. Häll upp på burk med tättslutande lock och förvara i kylskåp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.