En mycket god tårta t.ex till mor eller någon du vill uppvakta.
Instruktioner
- Börja med citronkrämen. Lägg gelantinbladen i blöt. Lägg ägg, socker, rivet citronskal och pressad citronsaft i en kastrull. Låt sjuda under omrörning tills krämen tjocknar, ca 3-5 minuter. Ta kastrullen från värmen. Krama vätskan ur gelantinbladen och rör ner dem i krämen. Låt kallna. Vispa grädden och vänd ner den i citronkrämen. Ställ kallt att stelna.
- Vispa ägg socker ljust och pösigt. Blanda samman mjöl med bakpulver och rör ner i smeten. Bred ut smeten på bakplåtspappersklädd plåt .Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter 250 grader. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper.Lägg långpannan över kakan och låt den kallna.
- Skär kakan i 6 remsor, 5 cm breda. Bred knappt hälften av krämen över remsorna. Ta ett fat och börja snurra remsa mitt på fatet. Fortsätt snurra alla remsorna runtom. Bred resterade kräm över tårtan.
- Vispa grädden och spritsa den runtom och ovanpå tårtan. Garnera med hallon och citronmeliss.
Publicerat den
5 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
jättegod och underbart frisk smak av citronen!
Mycket bra tårta. Blir inte sådär övermäktig som tårtor ibland kan va. Gjorde den till min födelsedag och ska nu göra den till systerns student.
Ja detta är en av mina favorittårtor, enkel att göra och himmelskt god :)
Ja detta är en av mina favorittårtor, enkel att göra och himmelskt god :)
God tårta men, min personliga smak vill ha mer kräm och fyllning. Den blev väl torr.
Hur menar du att man ska skära tårtan i remsor och sen snurra?