Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

God tårta med citronkräm

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En mycket god tårta t.ex till mor eller någon du vill uppvakta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med citronkrämen. Lägg gelantinbladen i blöt. Lägg ägg, socker, rivet citronskal och pressad citronsaft i en kastrull. Låt sjuda under omrörning tills krämen tjocknar, ca 3-5 minuter. Ta kastrullen från värmen. Krama vätskan ur gelantinbladen och rör ner dem i krämen. Låt kallna. Vispa grädden och vänd ner den i citronkrämen. Ställ kallt att stelna.
  2. Vispa ägg socker ljust och pösigt. Blanda samman mjöl med bakpulver och rör ner i smeten. Bred ut smeten på bakplåtspappersklädd plåt .Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter 250 grader. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper.Lägg långpannan över kakan och låt den kallna.
  3. Skär kakan i 6 remsor, 5 cm breda. Bred knappt hälften av krämen över remsorna. Ta ett fat och börja snurra remsa mitt på fatet. Fortsätt snurra alla remsorna runtom. Bred resterade kräm över tårtan.
  4. Vispa grädden och spritsa den runtom och ovanpå tårtan. Garnera med hallon och citronmeliss.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • don 20 mars 2010

    jättegod och underbart frisk smak av citronen!

  • Kastanjett 7 juni 2011

    Mycket bra tårta. Blir inte sådär övermäktig som tårtor ibland kan va. Gjorde den till min födelsedag och ska nu göra den till systerns student.

  • majamia 14 juni 2012

    Ja detta är en av mina favorittårtor, enkel att göra och himmelskt god :)

  • majamia 14 juni 2012

    Ja detta är en av mina favorittårtor, enkel att göra och himmelskt god :)

  • Aonly 17 juli 2012

    God tårta men, min personliga smak vill ha mer kräm och fyllning. Den blev väl torr.

  • ellanw 18 november 2012

    Hur menar du att man ska skära tårtan i remsor och sen snurra?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.