Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cognacsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den perfekta dessertsåsen . Istället för vaniljsåsen till pajen. Passar utmärkt till äpplekakan eller päron och äpplekompott.

Ingredienser

Instruktioner

Rör ihop potatismjölet med sockret tillsammans med 1 - 2 msk av mjölken. Koka upp resten av mjölken och tag av från värmen, tillsätt potatismjölsredningen under omrörning, låt få ett hastigt uppkok. Vispa upp äggulorna med lite av den varma såsen och tillsätt den sedan till såsen under ständig vispning, värm upp på nytt, nu får den absolut inte koka. Rör ner cognacen och servera till ex äpplekaka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.