Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Connys Frestelse. (från Jämtland)

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Denna frestelse uppstod för några år sedan efter en lyckad surstömmings skiva som jag anordnade och som har blivit en uppskattad återkomst bland mina vänner. En synerligen god frestelse ägnat åt alla glada Jämtlänningar och andra gourmet personer. Denna rätt bör ätas med andakt, men burken öppnas utomhus eller under sockerdricka för att inte grannarna ska börja undra vad som hänt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Denna rätt bör ätas med andakt, men burken öppnas utomhus eller under sockerdricka för att inte grannarna ska börja undra vad som hänt.
  2. Skala potatisen och skär den i strimlor. Skala och strimla löken till ringar. Filèa strömmingen rensa bort rygg och stjärt fenan, använd oxå romen om det finns. Varva potatis och lök med strömingsfilèrna. Krydda med lite salt men tänk på att strömmingen i sig är lite salt coh peppra på varje potatis lager. Översta lagret ska vara potatis. Häll över surströmingsspad och grädde och strö på ströbröd, klicka på smöret. Gräddas i 225 grader i ca 45 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.