Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Crostini med svamptapenade

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Svamptapenaden kan förberedas dagen före.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg brödskivorna på en plåt och pensla dem med olivolja. Strö över flingsalt.
  2. Rosta skivorna mitt i ugnen 8-10 minuter tills de fått fin gyllenbrun färg i kanterna.
  3. Tapenade: Skala och hacka vitlök och schalottenlök. Ansa och skär svampen i små bitar. Stek svampen i 2 msk olivolja ca 5 minuter. Tillsätt vitlök och schalottenlök. Salta och peppra. Tillsätt ½ dl olivolja och värm upp utan att koka. Sila och spara oljan. Låt svampen kallna.
  4. Mixa svampen och tillsätt den avsilade oljan i en fin stråle. Rör i timjan eller persilja. Smaksätt med tryffelolja.
  5. Fördela tapenaden på crostiniskivorna och garnera med timjan eller persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.