Svamptapenaden kan förberedas dagen före.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Lägg brödskivorna på en plåt och pensla dem med olivolja. Strö över flingsalt.
- Rosta skivorna mitt i ugnen 8-10 minuter tills de fått fin gyllenbrun färg i kanterna.
- Tapenade: Skala och hacka vitlök och schalottenlök. Ansa och skär svampen i små bitar. Stek svampen i 2 msk olivolja ca 5 minuter. Tillsätt vitlök och schalottenlök. Salta och peppra. Tillsätt ½ dl olivolja och värm upp utan att koka. Sila och spara oljan. Låt svampen kallna.
- Mixa svampen och tillsätt den avsilade oljan i en fin stråle. Rör i timjan eller persilja. Smaksätt med tryffelolja.
- Fördela tapenaden på crostiniskivorna och garnera med timjan eller persilja.
Publicerat den
2 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar