Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Currysoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En perfekt bas när du har rester av t ex ris, kyckling, räkor m m. Styrkan anpassar du med den typ av curry som du tycker om.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka lök och äpple. Fräs blandningen i fettet tillsammans med krossad vitlök och curry. Rör ner mjölet och späd med buljongen.
  2. Häll i riset och låt soppan koka på svag värme ca 15 minuter. Tillsätt russinen och värm två-tre minuter. Smaka av med salt, peppar och citron.
  3. För en matigare soppa tillsätt rester av t ex kyckling eller annan ljust kött, räkor eller svamp. Gör detta tillsammans med russinen så att det blir varmt.
  4. Garnera med klippt persilja och flagad mandel. Servera gärna ett gott bröd till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.