Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Daimtårta

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Här kommer min variant av daimtårtan.

Ingredienser

Instruktioner

Vispa äggvitor och socker till hårt skum och droppa i ättikan. Rör ner hackade sötmandeln försiktigt. Töm smeten i en form med löstagbar kant. Lägg helst ett bakplåtspapper i botten. Grädda i 150 grader i ca 1 timme. Låt svalna. Vispa äggulor och socker. Sikta ner de torra ingredienserna. Vispa grädden och blanda ner den. Hacka daimen och blanda i den. Töm smeten på marängbottnet och lägg i frysen. Tag fram tårtan högst en halv timme före servering. Hacka den andra daimen och strö över tårtan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.