Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dalafilé med äppelportvinssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Dalagris serveras med en kantarellröra som får extra tugg av hackade valnötter samt en ljuvligt god sås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125 grader. Börja med såsen. Skala och hacka schalottenlök och morot. Riv äpplet och fräs med lök och morot i 1 msk olja i en kastrull. Tillsätt vinäger, socker, portvin, vatten och fond. Låt småkoka ca 15 minuter. Sila bort lök, morot och äpple, red såsen med maizena, låt koka 1 minut. Smaka av med salt och peppar. ställ åt sidan.
  2. Svampröra: Skala schalottenlök och vitlök. Grovhacka kantareller, schalottenlök, vitlök och valnötter. Fräs detta i 2 msk smör i ett par minuter i en stekpanna. Tillsätt grädde och koka ner till en krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner persiljan.
  3. Bryn filén runtom i smör och olja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg filén i en smord ugnssäker form och stick in en kötttermometer i den tjockaste delen. Ställ in i ugnen ca 25 minuter tills köttet är nästan genomstekt, 63 grader. Linda in i smörpapper och låt vila ca 15 minuter.
  4. Värm såsen. Skär köttet i bitar. Skeda på svampröran. Servera med såsen, potatismos och primörgrönsaker.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.