Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Desserttårta

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Ett recept så gammalt så att jag inte kommer ihåg varifrån det ursprungligen kommer. Tårtan är så smaskig så att man nästan kan klassa den som godis!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Rita två cirklar på bakplåtspapper, ca 18 cm i diameter.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum och vispa ner florsockret lite i taget till en styv massa. Bred ut hälften i den ena cirkeln.
  3. Riv mandelmassan på grövsta sidan av råkostjärnet och rör den jämn med hälften av alkoholen.
  4. Blanda först ner hälften av den vispade äggviteblandningen som är kvar, vänd sedan försiktigt ner resten. Bred ut smeten i den andra cirkeln.
  5. Grädda mitt i ugnen tills bottnarna har fin färg, ca 15 minuter. Tag ut mandelbotten och sänk ugnsvärmen till 75 grader. Fortsätt att grädda marängbotten ca 45 minuter. Låt bottnarna kallna på galler.
  6. Blanda grädde och choklad bruten i små bitar i en kastrull och låt massan koka upp under omrörning. Låt den svalna lite.
  7. Lägg marängbottnen på ett serveringsfat och häll tryffelmassan över.
  8. Vispa grädden och lägg på ca en tredjedel. Lägg på mandelbottnen. Droppa över resten av alkoholen.
  9. Garnera med resten av grädden. Hyvla chokladen med potatisskalare. Strö chokladen över kakan och ut efter sidan. Låt tårtan stå kallt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.