Detta kom jag på en dag då jag var trött på gamla hederliga makaroner och stekt korv. Tog vad jag hade hemma och detta har nu blivit en stor hit bland oss här hemma, familj och vänner.
Instruktioner
- Koka pastan efter anvisning på paketet.
- Finhacka och fräs löken i smör/olja tills den fått färg.
Skiva korven till korvpengar och tillsätt den, stek tills korven fått lite färg. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och ketchupen.
- Låt puttra ca 5 minuter på svag värme och rör om då och då. Tillsätt kryddor, chilisås och soya. Rör om ordentligt så det blandas väl och låt puttra ytterligare 10 minuter och smaka av för att se om det behövs mer kryddor, salt eller peppar.
- Servera med pasta och grönsaker, kokta eller färska.
- Du kan byta ut korven mot 2 paket bacon och pastan mot ris om du vill variera receptet och måltiderna lite.
Godast enligt mig är att steka i olivolja.
- Vill du ha det allergianpassat så byt ut smöret mot olja eller ett laktosfritt smör/margarin. Pasta mot ris eller en glutenfri pasta och kolla ingredienserna på kryddorna, korven, chilisåsen.
Publicerat den
23 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar