Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dilltortilla med gurksallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Krispiga "dilliga" tortillasnibbar med sötma från löken och sälta från sardellerna. 452 kalorier per portion.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala gurkan och skär den i mindre bitar. Skala och strimla rödlöken. Plocka hälften av dillen. Blanda allt och pressa över citronjuice. Tillsätt 3 krm salt.
  2. Skala och strimla löken, fräs den glansig i vattnet ca 3 minuter. Hacka sardellfiléerna. Bred tomatpurè på tortillabröden. Fördela lök, sardeller och ost på fyra av bröden. Lägg de andra bröden ovanpå.
  3. Plocka andra hälften av dillen. Stek bröden på varje sida i olja, dill, peppar och ½ tsk flingsalt tills de blir riktigt frasiga.
  4. Servera bröden rykande varma eller ljumma med gurksalladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.