- Serverar: 24 portioner
- Tid: 2 dagar 1 timme 15 minuter
Skriv ut
Goda portionsbröd som passar till frukost eller varför inte till soppa eller sallad. De tar 2 dagar att göra då de ska kalljäsa i kylskåp över natten
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke och rör ut den i lite av det kalla vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olivolja, salt och mjöl. Arbeta degen smidig. Lägg degen i en stor form. Plasta in formen ordentligt och sätt in i kylen. Låt stå till nästa dag.
Nästa dag: Ta ut degen ur kylskåpet och låt den jäsa i rumstemperatur medan ugnen värms till 175 grader. Skrapa ut degen på lätt mjölat arbetsbord och forma till 24 bullar med lätt formade händer. Strö pumpafrön över bröden.
- Låt jäsa på bakpappersklädd plåt i 20 min. Grädda i nedre delen av ugnen i 30-40 min. Låt svalna under en handduk. Bröden blir ganska platta.
Publicerat den
7 oktober 2012
Liknande recept
Skriv kommentar