Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Eldig kalkonsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Eldigt kryddat kött med knapriga grönsaker; en mexikansk sallad som passar att serveras under årets alla dagar oavsett väder och vind.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa kalkonbröstet och skär det i ½ cm tjocka strimlor. Blanda 2 msk olja, tabasco, paprikapulver och peppar. Lägg ner det strimlade kalkonköttet i marinaden och låt det stå 1 timma i kylen.
  2. Halvera paprikorna och ta bort kärnorna. Ansa och skölj selleristjälkarna och svampen.
  3. Skölj av champinjoner och selleri och skiva dem i tunna skivor. Strimla paprikahalvorna. Droppa 1 msk färskpressad citronsaft över svampen.
  4. Hacka persilja och kapris tillsammans. Blanda resten av den färskpressade citronsaften och oljan med mineralvatten och tomatpuré. Blanda ner persilja och kapris och smaka av med salt och peppar. Blanda ner grönsakerna och låt det dra en stund.
  5. Ta upp kalkonköttet ur marinaden och låt det rinna av. Bryn köttet på hög värme i en teflonstekpanna i 3 minuter under omrörning. Lägg upp köttet på en tallrik tillsammans med grönsakerna och servera salladen ljummen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.