Eldigt kryddat kött med knapriga grönsaker; en mexikansk sallad som passar att serveras under årets alla dagar oavsett väder och vind.
Instruktioner
- Ansa kalkonbröstet och skär det i ½ cm tjocka strimlor. Blanda 2 msk olja, tabasco, paprikapulver och peppar. Lägg ner det strimlade kalkonköttet i marinaden och låt det stå 1 timma i kylen.
- Halvera paprikorna och ta bort kärnorna. Ansa och skölj selleristjälkarna och svampen.
- Skölj av champinjoner och selleri och skiva dem i tunna skivor. Strimla paprikahalvorna. Droppa 1 msk färskpressad citronsaft över svampen.
- Hacka persilja och kapris tillsammans. Blanda resten av den färskpressade citronsaften och oljan med mineralvatten och tomatpuré. Blanda ner persilja och kapris och smaka av med salt och peppar. Blanda ner grönsakerna och låt det dra en stund.
- Ta upp kalkonköttet ur marinaden och låt det rinna av. Bryn köttet på hög värme i en teflonstekpanna i 3 minuter under omrörning. Lägg upp köttet på en tallrik tillsammans med grönsakerna och servera salladen ljummen.
Publicerat den
24 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar