Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Elias empanadas

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Dessa goda empanadas med mustig blandfärsfyllning är perfekta som fingermat eller enkelt kvällssnacks.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop ägg, äggvita, 1 dl vatten och vinäger. Smula ihop mjölsorterna och margarinet. Rör ner i de våta ingredienserna. Knåda ihop degen till en boll och kyl i 30 minuter.
  2. Låt russinen dra i kokhett vatten cirka 10 minuter och låt dem rinna av. Hetta upp olja, lök och 1 dl vatten i en stekpanna och sjud cirka 5 minuter på hög värme tills vattnet har kokat bort och den mjuka löken börjar fräsa i oljan.
  3. Lägg i köttfärsen och fräs cirka 5 minuter, smula köttfärsen under tiden med en träslev, tills köttet är väl brynt. Tillsätt russin och spiskummin och fräs under omrörning i en minut. Blanda ner tomater och rödvinsvinäger, sänk till medelvärme och låt puttra cirka 10 minuter tills såsen tjocknat något. Lägg över i en skål och låt svalna.
  4. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen. Stansa ut 12 runda degplattor som är cirka 12 cm diameter. Lägg cirka 2 msk fyllning mitt på varje rundel. Vik ihop till en halvcirkel. Pressa ihop kanterna ordentligt. Upprepa med resten av ingredienserna till 12 empanadas, lägg dem på plåten och grädda cirka 20 minuter tills gyllene.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.