- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut
Efter som större delen av släkten bor/ kommer från Kiruna så tyckte jag att detta lätt smarigt.
Lägg bönorna i blöt mins en dag innan tillagning.
Instruktioner
- Tärna köttet. Koka frampartibitarna i 40 minuter och blanchera bakpartibitarna i 30 sekunder. Lägg sedan köttet åt sidan.
- Skala och hacka löken. Koka ihop buljongen, senapen, löken och grädden med enbären och vattnet i 10 minuter. Red sedan såsen med maizena.
- Koka upp två kastruller med vatten. Skär chaminjonerna i grova bitar och koka dem i den ena kastrullen hastigt. Ta sedan upp dem ur vattnet. Koka bönorna i den andra kastrullen tills de blir tuggvänliga och ta sedan upp dem ur vattnet.
- Blanda ihop alla delarna: sås, kött, bönor, svamp och lingon. Hacka persilja och strö över. Servera med potatis och eventuellt lingon eller svartvinbärsgelé.
Publicerat den
10 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar