- Serverar: 4-5 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Kryddig kassler som tillreds i ugn. Serveras med massa grönt och krispiga paprikabitar. Smakrikt med curry, chili och soltorkade tomater. Räds inte för alla ingredienser, det blir jättegott! Man kan även byta ut och ändra lite i receptet om man så vill.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Tillsätt 1 msk olivolja i pannan och stek alla kasslerskivor tills de fått fin färg på båda sidor.
- Under tiden, mixa resten av oljan, skalade vitlöksklyftor och den urkärnade chilin i små bitar, tills det blir fint hackat (detta för att slippa bitar).
- När kasslern är färdigstekt låt de vila i en ugnsäker form. Fräs chiliblandningen i samma panna på hög värme i en minut, rör ofta. Skala och strimla löken och tillsätt den. Sänk värmen. När löken är färdigstekt pudrar du över curry. Mixa vattnet och keson för att få en finare konsistens och häll det över. Smula ner buljongen och låt småkoka några minuter.
- Under tiden kan du placera ananasen över kasslern.
- När såsen kokat en stund tillsätt tomatpuré, senap, och den soltorkade tomaten, strimlad. Red såsen och smaka av med salt och peppar, eventuellt mer curry. Om man som jag älskar hetta kan man droppa tabasco i såsen. Slå såsen över kasslern och låt stå mitt i ugnen i 30 minuter.
- Koka pasta/ potatis/ bulgur/ basmatiris under tiden.
- Finhacka paprikorna och örter. Strö över när du tar ut kasslern ur ugnen och servera med tomater och oliver.
Publicerat den
19 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar