Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

En smalare pizzabotten

 
Skriv ut

En smalare botten till pizzan. Lägg på önskat innehåll. 2 pizzor eller en plåt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att sätta ugnen på 250 grader.
  2. Blanda sedan i hop fingervarmt, (37grader), vatten, salt och jäst i en bunke. Blanda sedan i mjölet samt linfrön och knåda med händerna i hop till en smidig deg. Låt sedan degen jäsa övertäckt med bakduk i 1 timma.
  3. Kavla ut degen fördelad till 2 pizzor på 2 plåtar eller till en stor pizza på en plåt. Om du vill kan du smörja plåten innan med olivolja, då lossnar pizzan lättare efter gräddningen.
  4. Bred på tomatsås och lägg på fyllning. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.