Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Energirik rissallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

310 kalorier per portion Uppiggande rätt, full av långsamma kolhydrater som tillför kroppen energi under en lång tid och av livsnödvändiga vitaminer och mineraler.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg riset i en stor kastrull och häll över kokhett vatten så att det täcker. Koka upp och sjud i 25-30 minuter, tills riset har blivit mjukt. Häll av vattnet och låt riset svalna.
  2. Riv squasherna på den grova sidan av rivjärnet. Hacka persiljan och salladslökarna. Förväll sockerärterna i ca 30 sekunder. Rosta sesamfröna och solrosfrön några sekunder i en torr stekpanna.
  3. lägg alla ingredienser till sallaen inklusive det kokta riset i en skål. Häll ingredienserna till dressingen i en burk med skruvlock och skaka väl.
  4. Häll dressingen över salladen, blanda alltsammans och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.