310 kalorier per portion
Uppiggande rätt, full av långsamma kolhydrater som tillför kroppen energi under en lång tid och av livsnödvändiga vitaminer och mineraler.
Instruktioner
- Lägg riset i en stor kastrull och häll över kokhett vatten så att det täcker. Koka upp och sjud i 25-30 minuter, tills riset har blivit mjukt.
Häll av vattnet och låt riset svalna.
- Riv squasherna på den grova sidan av rivjärnet.
Hacka persiljan och salladslökarna.
Förväll sockerärterna i ca 30 sekunder.
Rosta sesamfröna och solrosfrön några sekunder i en torr stekpanna.
- lägg alla ingredienser till sallaen inklusive det kokta riset i en skål.
Häll ingredienserna till dressingen i en burk med skruvlock och skaka väl.
- Häll dressingen över salladen, blanda alltsammans och servera.
Publicerat den
2 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar