Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel smörgåstårta

Smörgåstårta är en riktig kalasfavorit! Smörgåstårta är enkelt att göra och den går att variera på en mängd olika vis. Blanda till exempel mörkt och ljust bröd i bottnarna, och fyll den med dina favoritsmaker. En enkel smörgåstårta kan fyllas med en krämig tonfiskröra som breds på i ett tjockt lager mellan bröden. Tonfisken i sig kan smaksättas en rad olika vis, beroende på tycke och smak – purjolök, majonnäs, dijon och ägg är bara en bråkdel av alla goda tillbehör som passar till tonfisk i smörgåstårta. Vill du hellre göra en enkel smörgåstårta med skinka eller annat smörgåspålägg blir det också riktigt gott! Kombinera med ost och grönsaker och du har en fulländad smörgåstårta att bjuda på vid nästa kalas!


Lägg ut första lagret med hönökaka. Bred på mimosasallad. Lägg nästa lager med bröd. Bred på leverpastej och skivad gurka. Nytt lager med bröd och nu är det krossad ananas, som har fått rinna av li...

1 h
4

1a fyllningen: Rör samman leverpastejen och matlagningsgrädden Hacka ättiksgurkorna fint och rör ner Lägg samman landgångsbrödet med 2 lager leverpastejsblandning Och 2 lager skinkost Bred majonn...

6-8

1. sätt ugnen på 200 grader 2. Klipp baconskivorna i små bitar och finhacka pujolöken och champinjonerna . stek bacon ,purjo och champinjonerna . Blanda med crém faiche och smaksätt m...

20 min
3-4

En enkel smörgåstårta som är mycket god Gör så här: Lägg två hönökakor bredvid varandra s att det blir nästan cirkulär form. Blanda ihop fyllningen: Blanda creme fraiche, majonäs, salt och tonfi...

30 min
4-6

12 st krabbsticks. mixa dom och blanda sen i 5 dl Cream Fraiche och lite dill och citronpeppar. 2 st långfranskor. Bred citronmajonäs runt om tårtan. Ganera med räkor dill, citron tomat....

30 min
20

1. Hacka löken och fräs den i lite margarin. Hacka tomaterna och paprikan och låt allt småputtra i pannan. Tillsätt salt och creme fraich. När massan svalnat bred ut den på första brödskivan. 2. B...

45 min
4

Sätt ugnen på 225 grader Hacka bacon och skiva purjolöken. Värm en stekpanna och lägg i bacon och champinjoner. Fräs några minuter tills det har fått fin färg. Häll i purjon och fräs ytterligre en...

30 min
3-4

Hacka räkorna och lägg i en bunke tillsammans med dom andra ingredienserna. Bred ut röran över bröden och placera varje skiva ovanpå varann. Dekorera med gurk, citronskivor, rom, dill, hela skalade...

1 h
4

Smöra kakorna. Lägg dem som en rundel. Bred ut fyllningen mellan kakorna. Garnera förslag: Lägg hackad äggula i mitten. En ring med hackad äggvita. Därefter en ring med hackad smörgås-gurka. Sed...


Bryn purjolök och bacon.Blanda det sedan med creme fraich, grädde, ädelost och krydda med salt och peppar. Lägg 2 st brödhalvor så det blir en rund kaka och bre på av smeten emellan och över brödet...

6-8

Vispa grädden till löst skum, tillsätt kaviaren och vispa till ett fluffigt skum. Fördela blandningen i 3-4 tjocka lager. Bred majonnäs runt om och ovanpå tårtan och ställ kallt minst 1 dygn och...


Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt honung, salt och hälften av mjölet. Arbeta in det mjuka smöret klickvis. Tillsätt sedan ägget och r...

8

Vispa grädden och blanda ner alla ingredienserna. Lägg ut hönökakorna till en rund tårta och fördela röran på alla tre lagren. Garnera tårtan med ägg, räkor, tomat, gurka eller vad man vill. Strö öve...

6-8

Om du vill så kantskär du brödet, jag brukar inte göra det, men det är en smaksak. Eller köp färdiga längdskurna bitar. Jag tycker att det funkar bra, och är billigare, att stapla rostbröden på varann...

30 min
10-15

låt räkorna rinna av. blanda dem med lättmajonäs, fraichen och finhackad rödlök. Tillsätt kryddorna...

20 min
4

Börja med att koka äggen. Hacka ägg och ansjovis och purjolök. Blanda ihop allt detta tillsammans med creme fraiche, majonäs och dill. Lägg ihop 2 halvmånar till en botten. Lägg på knappt hälften...

6-8

Lägg två halvor hönekaka, så de raka ändarna möter varandra, på ett fat. Så de bildar en rund botten. Sila tonfisken och blanda med majonnäs. Ska bli en jämn röra. Klipp i dill och salta. Bred rör...

30 min
4-6

Skala och hacka lök, tillsätt gurka, majonnäs, fil och tonfisk. Blanda allt väl....

10 min
8-10

Blanda alla ingredienserna. Bred smör på bröden. Bred på fyllningen. Det ska bli tre lager bröd. Bred majonnäs på översta lagret innan du garnerar med det du vill. Till garnering: Ta vad du själv...


Fräs lök och färs i oljan. Rör i salsa, chilisås och späd med vatten. Låt puttra ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg ut 3 av brödskivorna på pappersklädd plåt. Bred på hälften av fä...

40 min
10

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.