Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Exotisk frukt- och mandeltårta

 
Skriv ut

Gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med tårtbottnen. Smörj och bröa en rund form, ca 1,5 liter, gärna med en upphöjd kant.
  2. Riv mandelmassan grovt. Blanda den med äggen, ett i taget och rör kraftigt till en jämn porös smet. Tillsätt kakaon mot slutet.
  3. Häll smeten i formen och grädda i 175° i nedre delen av ugnen 30-40 minuter. Stjälp upp kakan och låt den kallna.
  4. Skär frukten i fina skivor/klyftor. Dela passionsfrukten och ev jordgubbarna. Bred ett tunt lager med crème fraiche överst på kakan. Lägg på frukten.
  5. Servera med lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.