Örtdoftande kycklingsoppa med pigga och färgglada grönsaker.
Instruktioner
- Skär kycklingen i små bitar. Dela vitlöken i klyftor. Skala morötter, palsternackor, majrovor och lök och dela i bitar. Klyfta fänkålen. Snitta, skölj och skär purjolöken i bitar.
- Lägg ner kycklingen i en stor kastrull. Häll på kallt vatten så att det precis täcker. Koka upp och sjud i ca 5 minuter. Skumma väl och sjud under lock i 15 minuter.
- Tillsätt vitlök, morötter, palsternackor, majrovor, lök, fänkål, purjolök och tomater och sjud ytterligare ca 20 minuter, eller tills kycklingen och grönsakerna är klara. Smaka av med salt och peppar.
- Hacka örterna mycket fint och blanda med oljan. Ringla örtoljan över soppan.
Publicerat den
9 mars 2017
Liknande recept
Skriv kommentar