Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färgsprakande kycklingsoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Örtdoftande kycklingsoppa med pigga och färgglada grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i små bitar. Dela vitlöken i klyftor. Skala morötter, palsternackor, majrovor och lök och dela i bitar. Klyfta fänkålen. Snitta, skölj och skär purjolöken i bitar.
  2. Lägg ner kycklingen i en stor kastrull. Häll på kallt vatten så att det precis täcker. Koka upp och sjud i ca 5 minuter. Skumma väl och sjud under lock i 15 minuter.
  3. Tillsätt vitlök, morötter, palsternackor, majrovor, lök, fänkål, purjolök och tomater och sjud ytterligare ca 20 minuter, eller tills kycklingen och grönsakerna är klara. Smaka av med salt och peppar.
  4. Hacka örterna mycket fint och blanda med oljan. Ringla örtoljan över soppan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.