Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Familjens favoritlasagne

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En trio av ost fyller denna krämiga lasagne. Om du förbereder den en dag i förväg så kan du bjuda på festmiddag dagen efter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form med matfett. Bryn färsen i en teflonstekpanna.
  2. Ansa och kärna ur paprikorna och dela dem i bitar. Skala löken och dela den i bitar. Skala vitlöken. Kör paprika, lök och vitlök i matberedare eller mixer och tillsätt de krossade tomaterna, worcestershiresås, salt och peppar.
  3. Vispa ihop äggvitorna i en skål och blanda ner kesella och keso. Tillsätt 1 dl riven cheddarost och mejram.
  4. Täck botten på formen med 1 dl paprikasås. Täck över med lasagneplattor och bred över 1/3 av ostblandningen. Häll över 1 dl sås, lägg på 1/3 av ostblandningen och sedan lasagneplattor. Lägg sedan på ostblandning, sås, färs, lasagneplattor och till sist paprikasås.
  5. Täck lasagnen med aluminiumfolie. Ställ in i ugnen 35 minuter. Ta bort foliet. Strö över resten av cheddar- och parmesanosten. Gratinera i ugnen ca 7 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.