En trio av ost fyller denna krämiga lasagne. Om du förbereder den en dag i förväg så kan du bjuda på festmiddag dagen efter.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form med matfett. Bryn färsen i en teflonstekpanna.
- Ansa och kärna ur paprikorna och dela dem i bitar. Skala löken och dela den i bitar. Skala vitlöken. Kör paprika, lök och vitlök i matberedare eller mixer och tillsätt de krossade tomaterna, worcestershiresås, salt och peppar.
- Vispa ihop äggvitorna i en skål och blanda ner kesella och keso. Tillsätt 1 dl riven cheddarost och mejram.
- Täck botten på formen med 1 dl paprikasås. Täck över med lasagneplattor och bred över 1/3 av ostblandningen. Häll över 1 dl sås, lägg på 1/3 av ostblandningen och sedan lasagneplattor. Lägg sedan på ostblandning, sås, färs, lasagneplattor och till sist paprikasås.
- Täck lasagnen med aluminiumfolie. Ställ in i ugnen 35 minuter. Ta bort foliet. Strö över resten av cheddar- och parmesanosten. Gratinera i ugnen ca 7 minuter.
Publicerat den
25 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar