Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Farinlimpa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Gott till julen eller när som helst :)

Ingredienser

Instruktioner

Smula ner jästen i en degbunke. Värm mjölken till 37grader. Späd ut jästen med hälften av mjölken så att den löser sig. Blanda i resten av mjölken och ingredienserna. Knåda till en smidig deg. Låt jäsa ca: 40 min, baka ut fyra limpor på en och samma plåt på bakplåtspapper, låt jäsa ytterligare 30 min, grädda i 175 grader i ca 40min., pensla med sirapsvatten (hälften sirap hälften vatten) direkt dom kommer ut från ugnen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Tesa77 16 mars 2010

    Gud så gott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.