Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Farinlimpor i långpanna

(1 kommentar)  
Skriv ut

En jättegod limpa, lätt att baka, plus att det blir fyra stycken på en plåt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 4 limpor
  2. Smula jästen i en stor skål. Häll på vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt farinsocker, boveteflingor och salt. Arbeta in rågsikten och vetemjöl tills degen släpper bunkens kanter. Låt jäsa under duk i 20 minuter.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i 4 lika stora delar som formas till längder. Lägg längderna i en långpanna med bakplåtspapper. Klipp remsor av ett annat bakplåtspapper och lägg emellan limporna så att de inte fastnar i varandra.
  4. Låt jäsa i 20-30 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 40 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lillawe 22 februari 2012

    Härligt "fluggiga" limpor Blev jättegoda! Testar nog fler gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.