En jättegod limpa, lätt att baka, plus att det blir fyra stycken på en plåt.
Instruktioner
- 4 limpor
- Smula jästen i en stor skål. Häll på vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt farinsocker, boveteflingor och salt. Arbeta in rågsikten och vetemjöl tills degen släpper bunkens kanter. Låt jäsa under duk i 20 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i 4 lika stora delar som formas till längder. Lägg längderna i en långpanna med bakplåtspapper. Klipp remsor av ett annat bakplåtspapper och lägg emellan limporna så att de inte fastnar i varandra.
- Låt jäsa i 20-30 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 40 minuter.
Publicerat den
9 oktober 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Härligt "fluggiga" limpor Blev jättegoda! Testar nog fler gånger.