- Serverar: 1 portioner
- Tid: 4 timmar
Skriv ut
Ett saftigt, gott och nyttigt bröd som lätt kan varieras. Busenkelt att baka dessutom.
Instruktioner
- Smält smöret och tillsätt mjölken. Ljumma till fingervarmt spad och rör ut jästen och/eller tillsätt surdegen. Blanda ned övriga ingredienser inklusive frukt/grönsaker/nötter. Knåda ordentligt men degen skall vara kletig. Täck över assistenten/bunken och låt jäsa till dubbel storlek (surdegen kräver längre jästid än degen på enbart jäst).
Häll smeten i smord långpanna och platta ut med lätt mjölad hand. Snitta brödet i rutor av önskad storlek. Pensla brödet med vatten och strö ev över solrosfrön. Låt jäsa övertäckt i en timma för jästdeg och minst dubbla tiden för surdegen. Grädda på nedersta falsen ca 20-25 minuter. Kasta gärna in ett par isbitar i ugnen samtidigt som brödet sätts in för knaprigare skorpa.
- Låt brödet svalna som hastigast i långpannan, lyft ur och låt det svalna till rumstemp på galler.
Publicerat den
25 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Spännande recept men vad ska det vara för grader på ugnen??? /Haren
Så här blev mina
De är mycket goda, hemskt kul att man kan ha i så mycket gott.! Själva har vi prövat med lite blötlagda fikon (ca 2-3st), lite solroskärnor och rivna morötter. Mycket gott. En klar femma från oss här hemma:)