Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftiga rågbitar i långpanna.

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 4 timmar
Skriv ut

Ett saftigt, gott och nyttigt bröd som lätt kan varieras. Busenkelt att baka dessutom.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och tillsätt mjölken. Ljumma till fingervarmt spad och rör ut jästen och/eller tillsätt surdegen. Blanda ned övriga ingredienser inklusive frukt/grönsaker/nötter. Knåda ordentligt men degen skall vara kletig. Täck över assistenten/bunken och låt jäsa till dubbel storlek (surdegen kräver längre jästid än degen på enbart jäst). Häll smeten i smord långpanna och platta ut med lätt mjölad hand. Snitta brödet i rutor av önskad storlek. Pensla brödet med vatten och strö ev över solrosfrön. Låt jäsa övertäckt i en timma för jästdeg och minst dubbla tiden för surdegen. Grädda på nedersta falsen ca 20-25 minuter. Kasta gärna in ett par isbitar i ugnen samtidigt som brödet sätts in för knaprigare skorpa.
  2. Låt brödet svalna som hastigast i långpannan, lyft ur och låt det svalna till rumstemp på galler.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Haren 25 november 2008

    Spännande recept men vad ska det vara för grader på ugnen??? /Haren

  • apunkt 4 februari 2010

    Så här blev mina

  • Tutish 30 april 2010

    De är mycket goda, hemskt kul att man kan ha i så mycket gott.! Själva har vi prövat med lite blötlagda fikon (ca 2-3st), lite solroskärnor och rivna morötter. Mycket gott. En klar femma från oss här hemma:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.