Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glasyrkaka i långpanna

(8 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En av mina favoritkakor. Supergod.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i vatten och mjöl blandat med bakpulver.
  2. Smöra och bröa en långpanna och häll i smeten.
  3. Grädda i 175-200 grader i ca 15 minuter.
  4. Låt kakan kallna helt.
  5. Smält smöret till glasyren och blanda ner socker, äggulor och vaniljsocker. Bred glasyren över kakan och strö på rikligt med kokos.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • monkan1 16 januari 2008

    Det har blivit en av mina favoritkakor också!!!

  • Okänd 2 augusti 2008

    Verkligen jätte god kaka, full poäng!

  • bikbok 14 juli 2009

    Full pott av både mig och mina gäster 5* :)

  • aana 16 februari 2010

    Glasyren var verkligen jättegod, men själva kakan var lite smaklös och även tunn, men glasyren är supergod!

  • jessica_71 21 mars 2010

    Super god kaka, min och gubbens favorit helt klart nu. Har gjort den flera gånger. Har en sån stor långpanna så jag gjorde en halv extra sats, den blir perfekt.

  • nkzandra 24 juli 2010

    Lätt att röra ihop och jättegod! Gjorde dubbel sats kaksmet och det blev perfekt för min långpanna! Gästerna uppskattade kakan! Toppbetyg!

  • kakmagen 15 juli 2014

    Väldigt god och enkel! Billig att göra dessutom.

  • anickan 22 september 2015

    Jag misslyckades med glasyren, den blev för rinnig. Skulle man låta glasyren koka några minuter?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.