En lätt franskinspirerad fisk.
Magnifik i sin framtoning och enkel att göra.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg ihop båda filéerna med de breda ändarna tätt mot varandra. Skär bort en liten v-formad bit lax på vardera sidan om den ena filéns spets.
Lägg båda bitarna som stjärt på den "hela fisken".
- Lägg över laxbitarna som en hel fisk på en lättsmord långpanna, krydda med salt och citronpeppar.
Ställ långpannan längs ner i ugnen och grädda 20 minuter.
Ta ut stjärtbitarna efter halva tiden.
Lyft försikitgt över laxen till ett serveringsfat med hjälp av ett par breda stekspadar. Låt den sedan kallna ordentligt i kylen.
- Blanda majonnäsen med gräddfil och dill. Strax före serveringen breds majonnäsblandningen över laxen.
Skär gurkan i tunna skivor och lägg dem i taktegelmönster på laxen så att hela fisken täcks med "gurkfjäll".
- Servera laxen kall med kokt färskpotatis och citron som tillbehör.
Publicerat den
27 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar