Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fettfattiga chokladmuffins

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Dessa muffinsen kan nästan inte ses på vågen.....

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj fördjupningarna i en muffinsplåt eller sätt formar i dem. Blanda mjöl, socker, bakpulver och kakao i en skål. Vispa ägg, olja, lättmjölk och vaniljextrakten i en skål med elvisp. Vänd ner mjölblandingen i äggsmeten och rör om tills det precis blandar sig. Rör inte om för mycket i smeten. Fördela smeten i muffinsformar eller plåtens fördjupningar.
  2. Grädda muffinsen i 20 minuter. Ta ut formen från ugnen och låt muffinsen svalna av 5 minuter i formen, innan du försiktigt stjälper upp dem. Ställ dem på en bakrist för att avsvalna helt.
  3. Glasyren: Rör ihop alla ingredienserna utom lättmjölken. Tillsätt långsamt mjölken och vispa med en elvisp, så att glasyren blir fast, men bredbar. Bred ut glasyren på muffinsen.
  4. Ät och njut utan att få dåligt samvete bakefter!
  5. Tips på 3 variationer: Med hasselnötter: Tillsätt 3 msk hackade rostade hasselnötter till degen. Med hallon: Tillsätt 75 g färska eller djupfrysta hallon till degen. Med squash: Tillsätt 1 tsk mald svartpeppar till de torra ingredienserna, och 75 g riven squash till degen.
  6. Muffins utan glasyr håller sig i en lufttät behållare i 3 dagar och i frys upp till 3 månader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.