Dessa muffinsen kan nästan inte ses på vågen.....
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader. Smörj fördjupningarna i en muffinsplåt eller sätt formar i dem. Blanda mjöl, socker, bakpulver och kakao i en skål. Vispa ägg, olja, lättmjölk och vaniljextrakten i en skål med elvisp. Vänd ner mjölblandingen i äggsmeten och rör om tills det precis blandar sig. Rör inte om för mycket i smeten. Fördela smeten i muffinsformar eller plåtens fördjupningar.
- Grädda muffinsen i 20 minuter. Ta ut formen från ugnen och låt muffinsen svalna av 5 minuter i formen, innan du försiktigt stjälper upp dem. Ställ dem på en bakrist för att avsvalna helt.
- Glasyren: Rör ihop alla ingredienserna utom lättmjölken. Tillsätt långsamt mjölken och vispa med en elvisp, så att glasyren blir fast, men bredbar. Bred ut glasyren på muffinsen.
- Ät och njut utan att få dåligt samvete bakefter!
- Tips på 3 variationer:
Med hasselnötter: Tillsätt 3 msk hackade rostade hasselnötter till degen.
Med hallon: Tillsätt 75 g färska eller djupfrysta hallon till degen.
Med squash: Tillsätt 1 tsk mald svartpeppar till de torra ingredienserna, och 75 g riven squash till degen.
- Muffins utan glasyr håller sig i en lufttät behållare i 3 dagar och i frys upp till 3 månader.
Publicerat den
12 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar